Подготовка елементарно и изглежда така, сякаш е бил зает домакиня или един час.Отлично ястие за специални случаи!
Пилешкото руло може да бъде направено през нощта, което ще спести много време в деня на важното събитие. Много удобно!
СЪСТАВКИ
1 малко пиле
500 г гъби
100 г печен шамфъстък
1 глава лук
сол, подправки, вкус
ПОДГОТОВКА
Внимателно се свалете кожата на пилето. Месото се отделя от костите и трябва да се нареже на филийки със среден размер.
Гъбите и лука се нарязват ситно и се запържват в малко количество растително масло.
Шамфъстъка се нарязва. Смесва се с гъбите и пилешкото. Подправка, сол на вкус и се разбърква старателно.
Разпределяте плънката върху кожата на пилето и увивате.
Увийте рулото с фолио , усучете краищата и поставете във фурната за 50 минути при температура 180-200 градуса. Готовото руло оставете да се охлади и след това оставете за няколко часа в хладилника.
Нарязва се на красиви филийки.