8 супени лъжици зехтин
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
3 лукчета шалот, обелени и нарязани на ситно
900 гр смачкани домати от консерва
2 супени лъжици сушен риган
1/4 чаена лъжичка смлян червен пипер
1/2 чаша нарязан пресен босилек
3/4 чаша галета
3/4 чаша настърган пармезан
1/2 чаша брашно
2 големи яйца, разбити
9 обезкостени пилешки кълки със или без кожа (ако парчета са едри, след това се режат наполовина)
3/4 чаша нарязано на тънки филийки сирене Моцарела
Загрейте 4 супени лъжици зехтин в голям дълбок тиган на средна топлина. Добавете чесъна и лука и пържете, докато омекнат - около 4 минути. Добавете доматите, ригана и червения пипер. Оставете да къкри, докато сос се сгъсти - около 10 минути. Добавете босилека, поръсете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Оставете настрана.
Смелете заедно галетата и пармезана и поставете в малка купичка. Поставете брашното и разбитите яйца в отделни плитки купички. Овалвайте парчетата пиле първо в брашно, после яйца, накрая сместа с галета.
Загрейте фурната до 180 °С.
Загрейте останалия зехтин в голям тиган на котлона на средно-висока температура. Поставейте пилешките парчета в тигана и пържете до златисто от всички страни - около 4 мин от всяка страна. Готовите парчета изваждайте от тигана и подреждайте в керамична тавичка за печене. Разпределете соса върху пилешкото и поръсете с моцарела. Печете за 10 минути, докато сиренето се разтопи (може вместо на фурна, да използвате микровълнова на висока температура за 20 секунди).