Пиле Кунг Пао

вход през zajenata.bg
Пиле Кунг Пао
admin
Добавена от: admin
38880
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пилето:
500 гр. обезкостени пилешки гърди
1 белтък
1 с. л. царевично нишесте
За соса:
1 ч. л. пикантен сос
4 с. л. соев сос
2 ч. л. сухо шери
2 ч. л. червен винен оцет
1 ч. ч. пилешки бульон
2 ч. л. сусамено олио
4 ч. л. царевично нишесте
За зеленчуците:
8 стръка зелен лук (нарязани на ситно)
1 средно голяма зелена или червена пиперка (нарязана на ивици)
1/4 ч. ч. моркови (нарязани на тънки филийки под наклон)
1/4 ч. ч. гъби (нарязани на филийки)
1 ч. ч. фъстъци
5 сушени люти червени пиперки
3 с. л. фъстъчено олио
1/4 ч. л. червен пипер

Нарежете пилето на парченца с големина на нокът. Смесете с нишестето и белтъка в малка купа. Разтърсете купата, за да полепнат добре по пилето и оставете настрани.
Смесете съставките за соса и ги оставете настрани.
Загрейте фъстъченото олио в уок или тиган на умерено-висока температура. Прибавете пилето и сушените червени пиперки и пържете като бъркате непрекъснато около 4 мин. Извадете пилето с дупчена лъжица и прецедете върху кухненска хартия.
Добавете още олио в тигана (ако е необходимо). Запържете в него като бъркате непрекъснато лука, пиперката, морковите и червения пипер за 30 сек. Прибавете гъбите и пържете още 1 мин. Прибавете пилето и пържете като бъркате още 1 мин. Прибавете соса и варете докато се затопли и се сгъсти. Прибавете фъстъците и разбъркайте. Сервирайте върху легло от ориз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft