Пилешки късчета оваляни в пармезан и галета, изпържени и покрити с доматен маринован сос, босилек и разтопено сирене моцарела. Това е една от най-вкусните и неустоими рецепти за пиле.
Продукти:
8 с.л. зехтин
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
3 глави лук, обелени и ситно нарязани
800 гр. намачкани домати
2 с.л. изсушен риган
1/4 ч.л. сушен намачкан червен пипер
1/2 чаша нарязан пресен босилек
3/4 чаша галета
3/4 чаша настърган пармезан
1/2 чаша брашно
2 големи яйца, разбити
9 обезкостени пилешки бутчета без кожа (ако бутчетата са големи, може да ги разрежете наполовина)
3/4 чаша настъргано сирене моцарела
Начин на приготвяне:
Загрейте четири лъжици зехтин в голяма тенджера на средна температура. Добавете чесъна и лука и ги запържете, докато омекнат, за около 4 минути. Добавете доматите, ригана и червения пипер. Варете, докато соса се сгъсти, около 10 минути. Добавете босилека и сол и черен пипер на вкус.
Смесете галетата и пармезана в малка купа. Сложете брашното и яйцата в две отделни плитки купи. Оваляйте пилешките бутчета с брашно и яйце, а след това и с галета.
Загрейте фурната на 180 градуса по Целзий. Загрейте останалите четири лъжици зехтин в голям тефлонов тиган на средно висока температура. Добавете пилешките бутчета в него и ги запържете до получаване на златисто-кафяв цвят, около 4 минути от всяка страна. След като изпържите бутчетата, ги поставете в голяма огнеупорна чиния за сервиране. Залейте бутчетата с доматения сос. Добавете сиренето моцарела. Печете във фурната за около 10 минути или в микровълнова печка за 10-20 секунди на висока температура, докато сиренето се разтопи.