Пиле Марсала с бекон и сметана

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Пиле Марсала с бекон и сметана
17098
Снимков материал: pixabay.com
Пиле Марсала с бекон и сметана

 

Пиле Марсала е една от тези италиански рецепти, които присъстват в репертоара на повечето семейства. Тя се приготвя с потопени в брашно пилешки гърди , запържени във вино с добавка от гъби .

В нашата рецепта няма да използваме гъби, въпреки че ако желаете можете да добавите. В нашата рецепта ще използваме италиански осолен бекон , които не е пушен. Ястието отнема около 30 минути за приготвяне, така че е перфектно за седмична вечеря. Можете да замените виното със сух вермут.

 

Продукти:

Зехтин

60 гр. италиански бекон (pancetta), нарязан на парченца с дебелина 0,6 см и след това нарязан на кубчета

1/2 глава средно голям лук, нарязан на ситно

1/2 чаша брашно за овалване

450 гр. обезкостени пилешки гърди без кожа (нарязани и начукани на котлети)

Сол

Прясно смлян черен пипер

3/4 чаша сухо бяло вино

6 с.л. сметана за готвене

Прясно нарязан магданоз

 

Начин на приготвяне:

Сложете зехтина в голям тиган на котлон със средно висока температура. Добавете бекона и запържете, докато стане леко хрупкав. Извадете бекона от тигана, като използвате решеръчна лъжица и го оставете в отделна чиния. След това добавете лука в тигана и запържете за около 5 минути, докато омекне. Отново го избадете с решетъчна лъжица, като оставите мазнината в тигана и го оставете в отделна чиния.

 

    

 

Сложете брашното в една чиния. Изсушете предварително пилешките котлети. Сложете от двете им страни сол и черен пипер. Загрейте мазнината в тигана на средно висока температура. Добавете допълнително зехтин, ако е необходимо.

 

    

 

Когато зехтина се нагорещи, натопете пилешките котлети в брашното от двете страни и ги сложете в тигана. Напълнете тигана дотолкова, че котлетите да не се опират един в друг. Запържете котлетите и от двете страни, докато добият кафеникава коричка. Ако котлетите ви са тънки, то те ще бъдат готови само за няколко минути. Извадете готовите котлети в отделна чиния и добавете нова партида. Ако е необходимо добавете още зехтин.

 

    

 

Излейте останалата мазнина от тигана. Включете котлона на средно висока температура и добавете виното в тигана. Изтържете остатъците от пилешките котлети по дъното на тигана, като използвате дървена шпатула. Варете виното, докато намалее четири пъти. Добавете сметана и варете, докато получите гъст сос.

 

 

Сложете пилешките котлети, бекона и лука в тигана, като обръщате котлетите, за да могат да се премесят със соса. Притоплете ги за около 1 минута. След това вече може да сервирате ястието, като го гарнирате с магданоз.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft