Пиле Марсала

вход през zajenata.bg
48703
Снимков материал: pixabay.com
Пиле Марсала

 

 

 

 

 

 

Това е една изключително лесна и бърза рецепта за пиле Марсала.

 

Продукти:

8 пилешки гърди

1/2 чаша вино Марсала

1/4  чаша зехтин

2 с.л. риган

2 с.л.

нарязан  лук

1 пакет юфка

1,5 чаши брашно

1 чаша пилешки бульон

1/2 пакетче масло

2 скилидки нарязан чесън

сол и черен пипер на вкус

 

 

Начин на приготвяне:

 

Сложете брашното, ригана, солта и черния пипер в чиния и разбъркайте с вилица.

 

    

 

 

Натопете всеки един от пилешките котлети в сместа.

 

  

 

 

Загрейте маслото и зехтина в тиган. След това изпържете всеки един от пилешките котлети докато добият кафеникав цвят.

 

 

 

След като изпържите всичките осем котлета ги извадете от тигана и ги сложете в отделна чиния.

 

 

 

Добавете чесъна в останалото масло и зехтин в тигана.

 

 

 

Запържете гъбите в тигана за около 5-10 минути. Ако е необходимо добавете още една лъжица зехтин.

 

 

 

След като приготвите гъбите добавете пилешкия бульон.

 

 

 

След това добавяте виното.

 

 

 

След това добавете и лука.

 

 

 

Добавете пилето в тигана и оставете да се изпече. Обикновено отнема около 30-40 минути.

 

 

 

Пригответе  любимата си юфка по дадените на пакета инструкции и изчакайте пилето да стане готово.

 

 

 

Сложете от юфката и по един пилешки котлет във всяка чиния и сервирайте. Добър апетит!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft