Това е една изключително лесна и бърза рецепта за пиле Марсала.
Продукти:
8 пилешки гърди
1/2 чаша вино Марсала
1/4 чаша зехтин
2 с.л. риган
2 с.л.
1 пакет юфка
1,5 чаши брашно
1 чаша пилешки бульон
1/2 пакетче масло
2 скилидки нарязан чесън
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете брашното, ригана, солта и черния пипер в чиния и разбъркайте с вилица.
Натопете всеки един от пилешките котлети в сместа.
Загрейте маслото и зехтина в тиган. След това изпържете всеки един от пилешките котлети докато добият кафеникав цвят.
След като изпържите всичките осем котлета ги извадете от тигана и ги сложете в отделна чиния.
Добавете чесъна в останалото масло и зехтин в тигана.
Запържете гъбите в тигана за около 5-10 минути. Ако е необходимо добавете още една лъжица зехтин.
След като приготвите гъбите добавете пилешкия бульон.
След това добавяте виното.
След това добавете и лука.
Добавете пилето в тигана и оставете да се изпече. Обикновено отнема около 30-40 минути.
Пригответе любимата си юфка по дадените на пакета инструкции и изчакайте пилето да стане готово.
Сложете от юфката и по един пилешки котлет във всяка чиния и сервирайте. Добър апетит!