6-8 пилешки бутчета
4 глави лук
1-2 моркова
2 глави чесън
50-60 мл зехтин
подправки - сол, черен пипер, Вегета
В купа сложете бутчетата, хубаво ги поръсете с Вегета от всички страни, добавете внимателно сол, защото в нея има сол, добавете черен пипер, покрийте съда и ги оставете да преседят така няколко часа. Нарежете лука на колелца, също и морковите, и ги поставете в съда, в който ще се пече ястието. Сега прибавете вътре и бутчетата, и разбъркайте. Чесъна обелете само от горната обвивка, разрежете главата наполовина и я сложете в тавата. Залейте с мазнината, добре покрийте с фолио, за да не излиза парата, а може и с капак. Поставете тавата да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути. След това извадете от фурната, отворете или махнете фолиото, завъртете бутчетата и отново ги пъхнете да се допекат непокрити, докато се зачервят, а течността се изпари. Все пак оставете и малко сос, много е вкусен!
Сервирайте със зелена салата, картофи или както предпочитате.