3 резена бекон, нарязани на парченца
8 пилешки бутчета (около килограм)
сол и прясно смлян черен пипер
3 скилидки чесън, счукан
1 връзка праз, само бялата и светлозелената част - разполовени и после нарязани
2 с.л. брашно
1 чаша пилешки бульон
1/2 чаша сметана
2 с.л. нарязан пресен магданоз
резенчета лимон
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете бекона в тиган с дебело дъно и го запържете на умерен огън, докато пусне мазнина - около 5 минути. Избутайте бекона встрани на тигана. Подправете пилето със сол и черен пипер, след това сложете бутчетата в тигана и пържете, обръщайки, докато започнат да покафеняват - около 5 минути. Разбъркайте вътре чесъна и праза, след това поставете пилето най-отгоре върху зеленчуците. Прехвърлете тигана във фурната и печете, докато пилето стане златисто и е добре изпечено. Прехвърлете бутчетата върху плато.
Внимателно върнете тигана на котлона на умерен огън. Поръсете с брашното и бъркайте около 1 минути. Добавете бульона и сметаната и задушете още малко - около 2 минути - при непрекъснато бъркане. Оставете соса да заври и гответе, докато сосът се редуцира - около 5 минути. Разбъркайте вътре магданоза и изстискайте малко лимонов сок. Залейте с получения сос бутчетата и поднесете с останалите резени лимон.