Пиле попска яхния
12 Юни 2012
27905
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1/2 пиле или 2 пилешки бутчета
3-4 глави лук
1 1/2 кафени чаши олио или 1/2 пакетче краве масло
1 кафена чаша бяло вино
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка червен пипер
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер (бахар)
Лукът се изчиства, измива и нарязва и се слага заедно с нарязаното на порции месо (бутчетата се срязват на 2 части в ставата) в тенджера. Прибавят се солта, червеният и черният пипер, дафиновият лист, мазнината, бялото вино и 1 кафена чаша вода. Разбърква се и се вари около 50 мин. на по-слаб огън, без да се отхлупва. Няколко пъти тенджерата се разклаща.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари