Една от най-вкусните рецепти, благодарение на която пилето става сочно и крехко, приготвя се просто и бързо и върви добре с всякакви гарнитури. Пиле по еврейски - най-лесната и евтина рецепта, с която да си оближете пръстите, а тайната е в специалния сос.
Пиле по еврейски
Продукти:
1 цяло пиле (може само бутчета)
3 глави лук
2 с.л. растително масло
1/2 ч.л. сода
сол, черен пипер, подправки на вкус
Приготвяне:
Нарежете пилето на порционни парчета или просто купете само бутчета или крила.
Запържете до златисто кафяво в тиган с малко растително масло.
Запържете лука в тиган, предварително нарязан на тънки полумесеци.
5 минути преди края на пърженето на лука го поръсете със сода и запържете, докато придобие красив, златист цвят и се появи сок, превръщайки лука в сос.
Поставете в тигана парчетата пиле, разбъркайте. Покрийте и оставете да къкри 30 минути, като разбърквате от време на време.
Сочното, крехко месо благодарение на лучения сос, се съчетава добре с различни гарнитури от ориз, картофи.
Да ви е сладко!