Пиле по императорски

вход през zajenata.bg
Пиле по императорски
admin
Добавена от: admin
30855
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пилешко месо - 200 г гърди
джинджифил - 1/2 корен
соев сос - 2 с.л.
люти чушки - 1 брой суха
моркови - 2 броя
фъстъци - 50 г сурови или кашу
лук - 1 глава
чушки - 1 брой зелена
бульон - 100 мл пилешки
нишесте - 1 ч.л.
сол 

Нарежете пилешкото на кубчета и го поръсете със соевия сос и ситно нарязания джинджифил. Оставете го да отлежи около 30 минути, за да се овкуси.

Загрейте олио в тиган и запържете фъстъците със стритата люта чушка. Извадете ги от мазнината и сложете нарязаните на парченца зеленчуци също да се изпържат.

След тях идва ред да запържите само пилешките късчета. Когато са готови добавете всички останали продукти и поръсете с пилешкия бульон, в който е разтворено нишесте.

Овкусете със сол и китайска подправка вей цзин (1 с.л.). Пиле по императорски се сервира горещо. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft