Пиле по италиански
11 Февруари 2013
25979
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарежете на ситно шунката и дробчето, прибавете стрития чесън, розмарина, черен пипер и сол. Напълнете пилето със сместа и зашийте отвора. Посолете и поръсете с лимонов сок. Сложете пилето в намазана с масло малка тава, покрийте я плътно с алуминиево фолио. Печете около 2 ч на 150С. Свалете фолиото и запечете още десетина минути да се позачерви. Междувременно сварете обелените и едро нарязани картофи в малко подсолена вода. Отцедете ги, сложете маслото, захлупете тенджерата и силно я разтърсете. Изсипете картофите в огнеупорна тавичка, а отгоре сложете пилето. Намажете кожичката на пилето с обърканото с подправките масло и дозапечете още 10-тина минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари