За пилето:
1 1/4 ч.чаши зърнена закуска с фибри (корнфлейкс)
2 ч.л. смес от подправки (суха)
4 обезкостени пилешки гърди без кожа (около половин килограм)
1/2 ч.чаша прясно мляко с висока масленост
2 ч.лъжички Дижонска горчица
1/2 ч.лъжички сос от червени пиперки
За ананасовата салса:
1 консерва ананас на парченца в собствен сос, неотцедена
1/4 ч.чаша накълцани червени чушки
1/4 ч.чаша накълцани кайсии или папая (според вкуса)
1 ч.лъжички ситно нарязан пресен кориандър
1 ч.л. захар
1 ч.л. лимонов сок
Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Намажете плитка тавичка с мазнина (или напръскайте със спрей за печене). Поставете корнфлейкса в найлонов залепващ се плик; залепете плика и счукайте леко флейкса с точилка или чук за пържоли (или просто смелете сместа в кухненски робот). Прехвърлете корнфлейкса в плитка чиния. Размесете с подправките и разбъркайте добре.
В голям найлонов плик за свежо съхранение поставете пилето, млякото, горчицата и чушковия сос. Запечатайте плика; разклатете добре. Отстранете пилето от плика; покрийте добре със сместа от флейкса и подправките. Прехвърлете върху тавичката.
Печете гърдите 14 - 16 минути, или докато от разрез в най-дебелата част на пилето излиза светъл сок. Междувременно, в малка купа смесете съставките за салсата. Покрийте купата; сложете в хладилник до сервирането. Поднесете пилето със салсата.