Пиле по китайски с кашу
28 Декември 2011
25083
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пилешко месо - 350 гр (на хапки)
зеленчуци - 300 гр. различни видове
кашу - 150 гр.
сол - китайска 1 ч.л.
соев сос - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
бяло вино - 1 ч.л.
китайски черни гъби - 50 гр., може и манатарки
Пържи се пилето 5 минути, заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре е да използвате уок и газов котлон. Китайската сол може да замените с натриев глутамат. Слага се кашуто при вече изпърженото пиле за около 1 минута. Добавят се подправките. Разбърква се и се поднася с гарнитура от варен ориз, или просто поръсено със ситно нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари