Пиле по манастирски
22 Декември 2011
18324
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пиле
200 г стерилизирани гъби
2 глави лук
1 кубче пилешки бульон
1 к. ч. ориз
4 с. л. олио
2-3 щипки къри
готварска и шарена сол на вкус
Лукът се нарязва и се запържва в олиото.
Добавят се гъбите и почистеният ориз.
Овкусява се със стритото кубче пилешки бульон и 2-3 щипки къри и се налива малко вода.
Пилето се пълни с плънката и отворът се зашива с конец или се забожда с клечки за зъби.
Пилето се слага в намазана с олио тава, в която е налята малко вода, поръсва се с шарена сол и се пече около 1 час на умерена температура в предварително загрята фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари