Пиле по марокански с тиква и нахут

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле по марокански с тиква и нахут
Пиле по марокански с тиква и нахут
admin
Добавена от: admin
19905
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 пилешки бутчета, разрязани на две
1 ч.л. бахар, смлян
сол
1/2 средна тиква (цигулка), нарязана на кубчета
1 консерва (от 400 гр) нахут, отцеден
1 консерва цели белени домати (800 гр) със сока, нарязани на дребно
1 ч.ч. сушени кайсии
1/2 ч.ч. светли стафиди
8 средни моркова, нарязани
3 средни глави червен лук, нарязани на едри резени
2 сухи люти чушки (или на вкус)
1/2 лимон
1 връзка кориандър
1 голяма връзка магданоз, заедно с част от стеблата
1 – 2 големи скилидки чесън, пресовани
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.ч. зехтин

Смесете бахара и 2 ч.л. сол в малка купа. Натрийте бутчетата (предварително разрязани на две) с половината от сместа. Наредете ги в огнеупорен съд (глинен или йенски).
С останалата смес объркайте тиквата, доматите, нахута, кайсиите, стафидите, морковите, лука и сухите чушки. Изсипете ги върху бутчетата. Покрийте съда с капака и печете в слаба фурна около 2 часа.
Смелете магданоза, сока от 1/2 лимон, скилидките чесън и кимиона в кухненски комбайн или блендер. Добавете олиото на части и разбивайте докато сместа се сгъсти. Подправете на вкус със сол.
Поднесете ястието с така приготвения сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft