Пиле по средиземноморски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Пиле по средиземноморски
5849
Снимков материал: pixabay.com
Пиле по средиземноморски

Здравословна и много вкусна рецепта – обезкостени, без кожа пилешки гърди, мариновани с копър и кориандър, пълнени с фета и сушени домати.

Съставки:

4 обезкостени пилешки гърди

¼ чаша зехтин екстра върджин

3 скилитки чесън смляни

1 чаена лъжица кориандър

½ чаена лъжица копър на семена

За пълнежа:

Фета сирене

Сушени домати

2 чаени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

В отделен съд смесете зехтина, чесъна, кориандъра и семената копър, за да направите марината. С нож нарежете по едно джобче във всяка пилешка гърда, преди да сложите марината.

Поставете пилето в хладилника за около 2 часа или за през нощта, за да хване марината. Смесете фетата сирене, сушените домати и зехтина, за да направите плънката. Махнете пилето от марината и напълнете джобчетата с пълнежа с фета сирене. Закрепете краищата с клечки, за да не изтече и сложете във фурната, за да се пече, докато вече не е розово.

Поднесете с гарнитура от зелена салата и пресен лук.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft