16 Септември 2011
5849
Снимков материал: pixabay.com
Здравословна и много вкусна рецепта – обезкостени, без кожа пилешки гърди, мариновани с копър и кориандър, пълнени с фета и сушени домати.
Съставки:
4 обезкостени пилешки гърди
¼ чаша зехтин екстра върджин
3 скилитки чесън смляни
1 чаена лъжица кориандър
½ чаена лъжица копър на семена
За пълнежа:
Фета сирене
Сушени домати
2 чаени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
В отделен съд смесете зехтина, чесъна, кориандъра и семената копър, за да направите марината. С нож нарежете по едно джобче във всяка пилешка гърда, преди да сложите марината.
Поставете пилето в хладилника за около 2 часа или за през нощта, за да хване марината. Смесете фетата сирене, сушените домати и зехтина, за да направите плънката. Махнете пилето от марината и напълнете джобчетата с пълнежа с фета сирене. Закрепете краищата с клечки, за да не изтече и сложете във фурната, за да се пече, докато вече не е розово.
Поднесете с гарнитура от зелена салата и пресен лук.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари