1 кг пилешко филе
3 с.л. зехтин
1 голяма глава лук
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. настъргана лимонова кора
1 ч.ч. доматен сос
1 с.л. кафява захар
1 ч.л. горчица
1 ч.л. къри
2 с.л. оцет
1 ч.л. соев сос
3 скилидки чесън
1 ч.ч. зеленчуков бульон
Пилешкото месо се нарязва на кубчета, които се сотират за няколко минути в горещия зехтин. Отцеждат се от мазнината и се преместват в гювеч. Нарязания на ситно лук и пресован чесън се запържват в същия зехтин, докато лукът стане прозрачен. Прибавят се лимоновия сок, лимоновата кора, доматения сос, горчицата, оцета, соевия сос, подправките и бульона. Всичко се разбърква и се оставя да заври. Сваля се от огъня и сместа се прибавя към пилето. Ястието се пече в умерена фурна 60 минути.