1/2 кг пилешко филе
250 г грах
1 червена чушка
1/2 к.ч. олио
50 г пшеничено нишесте
2 с.л. соев сос
1 с.л. захар
сол
3 стръкчета копър
1 с.л. сусам
2 с.л. кедрови ядки
1 морков
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
Време: 20 минути
Соевият сос (2 с.л.) и захарта (1 с.л.) се разбъркват, докато захарта се разтопи. С тази смес се залива месото (1/2 кг), нарязано на ивици, и се оставя да престои 20 минути. След това парченцата пилешко се овалват в пшенично нишесте и се изпържват в горещото олио. Щом омекнат, се заливат с бялото вино (1 ч.ч.) и се оставят да поврят 3 минути. Прибавят се грахът (250 г), който е предварително сварен, счуканият чесън (2 скилидки), нарязаните на тънки ивици моркови (1 бр) и червена чушка (1 бр), кедровите ядки (2 с.л.), сусамът (1 с.л.), солта. След още 3 минути ястието се снема от котлона. Прибавя се копърът (3 стръкчета), нарязан на ситно и се разбърква. Ястието се поднася заедно с варен ориз (в отделна чашка).