Пиле с ананас
18 Октомври 2012
51800
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 голяма консерва ананас със сироп
700-800 гр бяло пилешко месо
2 с. л. мед
4 с. л. соев сос
1 ч. л. джинджифил
1 супена лъжица олио
Сол
Нарежете пилешкото месо на тънки ивици или късчета, посолете го и го задушете за 5 минути в сгорещено олио.
Махнете месото от тигана и в него сложете нарязания на парчета ананас, подправен с джинджифил. Прибавете меда, соевия сос и 3-4 супени лъжици от ананасовия сироп. Оставете сместа да ври на тих огън за около 3 минути. Накрая върнете месото в соса, докато се затопли. Поднесете ястието топло, с чаша бяло вино!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари