Пиле с картофи в гювеч

вход през zajenata.bg
Пиле с картофи в гювеч
admin
Добавена от: admin
274053
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле;
500 г картофи;
200 г гъби;
2 - 3 глави лук /малки/;
1 -2 скилидки чесън;
2 моркова;
2 стръка целина;
2 - 3 с.л. олио;
1 ч.чаша доматено пюре;
1 с. л. брашно;
черен пипер и сол на вкус

Пилето се нарязва на порции и се овкусява. Нарязват се на едро картофите и морковите. Лукът се слага цял. Реди се в глинен гювеч: картофите, отгоре месото, морковите, лука, чесъна, и отгоре покривате с картофи и гъби. Сипва се доматеното пюре, размито в малко вода. Добавят се подправките и се слага във фурната за около 2 часа на 200 градуса. Ако има нужда от вода се долива. Може да размиете брашно във вода, ако прецените, че е ястието е рядко и да добавите, когато е готово.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft