Пригответе това вкусно чесново пиле за обяд. Запържете пилешкото месо с масло и чесън и то не само ще е ароматно, но и невероятно вкусно! Пригответе любимата си гарнитура и ще вечеряте като в скъп ресторант!
Намерихме тази проста, но вкусна рецепта за Пиле с масло и чесън за вас:
Пиле с масло и чесън
Продукти:
500 г пилешки гърди
Млян черен пипер
2 супени лъжици брашно + 1 чаена лъжичка брашно
40 г масло
5-6 скилидки чесън
1/2 чаша бульон (пилешки или зеленчуков)
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка лимонов сок
Магданоз
Приготвяне:
Измийте и подсушете пилешките гърди.
Нарежете на кубчета.
Сложете месото в купа, посолете и подправете.
Поръсете месото с брашно и разбъркайте, за да се покрие добре месото.
Добавете растително масло в тигана и загрейте добре.
Запържете парчетата месо до зачервяване.
Извадете месото от тигана, поставете маслото в тигана и го оставете да се разтопи.
Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в маслото.
Поръсете с малко брашно и разбъркайте.
Добавете бульона, разбъркайте, добавете риган, една чаена лъжичка лимонов сок и върнете в тигана месото.
Поръсете с магданоз и можете да сервирате.
Много вкусно!