Пиле с ориз- само се готви, докато вие си шетате из къщата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пиле с ориз- само се готви, докато вие си шетате из къщата
Пиле с ориз- само се готви, докато вие си шетате из къщата
20032
Пиле с ориз- само се готви, докато вие си шетате из къщата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешки бутчета с ориз - едно от тези ястия, които се готвят достатъчно бързо и просто, трябва само да сложите продуктите и да не се занимавате повече, а безспорно всички ги обичат. 

 

Съставките

моркови 4 бр.

лук 2 бр.

ориз 2 стека.

Пилешки бутчета 800 гр

Заквасена сметана 2 супени лъжици

къри 0,5 ч.л.

Черен пипер 0,5 ч.л.

сол на вкус

вода 3 чаши

Слънчогледово масло 3 супени лъжици

 

Подготовка

В заквасената сметана добавете сол, къри, пипер, разбъркайте. Залейте бутчетата със сместа и оставете да престоят поне 30 минути.
Нарежете на ситно лука, настържете морковите и запържете зеленчуците в тиган със слънчогледово олио.
Сложете лук и моркови в дълбока тавичка за печене. Залейте с ориз, изсипете водата, посолете. Поставете бутчетата

Покрийте с фолио и сложете във фурната за 60 минути. Температурата трябва да бъде 180-200 градуса. 10 минути преди края на готвенето, отстранете фолиото.

Съвет към онези, които обичат ястията по-пикантно: Преди да изпратите тавата за печене във фурната, сложете няколко нетретирани скилидки чесън в ориза . 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft