Пиле с ориз - класическа рецепта
1 Септември 2012
568264
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарязваме пилешкото месо на порции и го слагаме в тенджера с посолена вода да се свари.
В голям съд в сгорещена мазнина запържваме лука. Добавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Добавяме чушките и моркова. Пържим до леко златисто и подправяме на вкус със сол и черен пипер. Заливаме с около 3 ч.ч. гореща вода и прехвърляме в тава или друг огнеупорен съд, в който предварително сме подредили порциите месо. Поръсваме с магданоз и слагаме в сгорещена фурна на 200 градуса. Малко преди края добавяме домата, нарязан на ситно. Готвим ястието до абсорбиране на течността.
Изваждаме от фурната и захлупваме с по-голяма тава или капак и оставяме така около 25 минути.
Сервираме ястието топло поръсено със свеж магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари