Обожавам да ходя на гости у приятели, които са добри готвачи, защото винаги научавам по някоя нова интересна рецепта. Тази рецепта знам от един мой приятел.
Продукти:
1/2 чаша ябълков сайдер
1 и 1/2 с.л. царевично нишесте
Сол
Прясно смлян черен пипер
1 с.л. мед
2 с.л. дижонска горчица
500 гр. пилешки гърди без кожа
2 с.л. зехтин
2 малки необелени ябълки (нарязани на по осем парчета)
1/2 чаша пилешки бульон
Пресен магданоз за гарнитура
Начин на приготвяне:
Смесете ябълковия сайдер, царевичното нишесте, горчицата, меда, солта и черния пипер в купа. Оставете настрана.
Посолете пилешките гърди и ги натопете в брашно.
Загрейте зехтина в голям тефлонов тиган и сложете пилешките гърди на средна температура. Запържете пилешките гърди от едната страна до получаване на златист цвят, за около 3-4 минути. Обърнете гърдите, добавете ябълките и запържете и от другата страна.
Добавете пилешкия бульон и микса със сайдера и оставете да заври. Намелете котлона, покрийте тигана и оставете пилето да поеме добре соса, за около 15 минути.
Използвайте решетъчна лъжица за да извадите пилето и ябълките в чиния за сервиране. Полейте пилето и ябълките със соса и добавете магданоза. Гарнирайте с ориз или макарони.