Пиле Топкапъ - пълнени пилешки гърди по турски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле Топкапъ - пълнени пилешки гърди по турски
Пиле Топкапъ - пълнени пилешки гърди по турски
admin
Добавена от: admin
61976
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


Продукти за 4-ма души:

пилешки филенца от бутче или гърди
4 с.л. зехтин
6 с.л. прясно мляко
1/2 ч.л. лют пипер 
черен пипер, сол

За пилафа:
250 гр. ориз
2 с.л. кедрови ядки или бадеми
2 с.л. сушено френско грозде / стафиди
2 малки главички лук
2 с.л. зехтин
1 с.л. олио
500 мл пилешки бульон
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян бахар
млян черен пипер

Мариновайте пилето:

Начукайте внимателно пилешките филета, за да ги изтъните, подсушете ги и ги сложете в купа.

Добавете млякото, лютия червен пипер, зехтина, сол и черен пипер на вкус, объркайте всичко добре и оставете месото един час в хладилника да се маринова.

През това време пригответе пилафа:

В тенджера сложете олиото и зехтина, зарейте, добавете ситно нарязания лук и го запържете леко, след което добавете кедровите ядки (бадемите) и оставете да се запържат още малко. След това добавете сушеното френско грозде (стафиди) и ориза, разбъркайте внимателно и залейте с 250 мл пилешки бульон. Варете десет минути, за да се свари оризът, подправете със сол, черен пипер и смлян бахар.

Намажете леко тавата за печене със зехтин. Сложете върху филетата по лъжица пилаф и внимателно ги увийте. Сложете ги в купа и ги залейте отново с маринатата.

Печете ги в предварително загрята фурна на 200 ° С около 40 мин., докато пилето получи приятен червеникав цвят.

пиле Топкапъ

Поднесете гърдите гарнирани с кисело мляко и зеленчуци на вкус.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft