за 2 порции:
2 бр. пилешки гърди
1/2 чаша див ориз
1 чаша пилешки бульон
2 с.л. зехтин
1/2 червена пиперка, нарязана на кубчета
110 гр. малки гъби, нарязани
2 скилидки чесън, счукан
2 малки люти чушлета, смлени
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
1 зрял домат, нарязан
1 ч.л. чили на прах
1 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. едра сол
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/4 чаша листа от кориандър, нарязани едро + още малко за украса
1 чаша настъргано сирене Чедър
Загрейте фурната на 160 градуса. В тиган загрейте зехтина, прибавете вътре чесъна и лютите чушлета и запържете за 30-тина секунди. Добавете червената чушка, гъбите и пресния лук. Подправете с щипка сол и черен пипер и задушете 5 минути. В малка тавичка смесете ориза, бульона, домата, кориандъра и задушените зеленчуци. Поръсете сместа с 1/2 от кимиона и чили на вкус.
В друг съд сложете пилешкото, поръсете със сол, черен пипер и останалите чили и кимион. Покрийте оризовата смес с фолио и запечете за 30 минути. Извадете от фурната ориза и сложете пилешките гърди върху изпеченото оризово канапе. Поръсете със сирене, покрийте и печете още 30 минути. Махнете фолиото и запечете с само отгоре, докато сиренето образува мехурчета и добие приятен червеникав цвят.