Пиле фрикасе
22 Декември 2011
123866
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пиле
1 връзка пресен чесън
2 стръка прясна салвия (1 ч. л. суха, градински чай)
250 мл бяло вино
олио
50 г брашно
2-3 с. л. краве масло
черен пипер и сол на вкус
Пилето се нарязва на порционни парчета, посолява се, овалва се в брашно и се запържва. Изважда се и се отцежда от мазнината.
В същата мазнина се запържва нарязан на колелца чесън, прибавя се салвията, деглазира се с виното.
Пилето заедно със соса се поставя в тава и се пече 40 минути при температура 180 градуса. След това се разпределя в чинии.
Сосът се претрива през гевгир. В кравето масло за 2 минути се запържва брашното, след което се разрежда със соса.
Сосът се вари няколко минути, овкусява се и с него се заливат порциите пиле.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари