Пиле яхния с вино - да сготвим бързо и вкусно
25 Ноември 2015
24901
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
няколко пилешки бутчета
200 грама бекон
чесън по желание
половин литър червено вино
10 гъби печурки
1 кубче пилешки бульон
няколко моркова
брашно
сол, черен пипер и зехтин
Всички споменати зеленчуци се нарязват във форми и големина по желание - на ленти, на колелца, а бекона може и на кубчета. Пилешките бутчета се овалват в брашно, подправят се на вкус и се запържват, а след това се добавя към тях и беконът. Щом се позапържи, се добавят лукът и гъбите, а след това всичко се залива с виното. Преди края на готвенето се прибавят зеленчуците и всичко се доварява до готовност.
Готовото ястие се поднася с картофено пюре и поръсено с пресен магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари