Пинята-кончета с пълнеж-изненада

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Пинята-кончета с пълнеж-изненада
Пинята-кончета с пълнеж-изненада
admin
Добавена от: admin
16443
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша захар
1 чаша пудра захар
1 чаша масло
1 чаша олио
2 яйца
1 ч.л. кремотартар (или друг втвърдител)
1 ч.л. сол
1 ч.л. бадемов екстракт
1 ч.л. сода бикарбонат
5 чаши брашно
1 с.л. ванилия
бонбонки M&M
1/2 чаша пудра захар (за глазурата)
2 ч.л. прясно мляко (за глазурата)
 

За тестото:
Разбийте двата вида захар с размекнатото масло на крем. Добавете едно по едно яйцата, като продължавате да разбивате. Добавете олиото. Смесете сухите съставки за тестото и постепенно ги добавете към маслената смес. Прибавете накрая ванилията и бадемовия екстракт.
Оцветяване на тестото:
Разделете тестото на 6 части – оформете от тях 5 еднакви топки + една по-малка топка (за черната лента). Във всяка топка прибавете различен цвят гел-боя за сладкиши (или боя на прах, течна боя и пр.) и ги омесете добре, докато тестото се оцвети в желания цвят.
Вземете дълъг правоъгълен съд с дълбочина, приблизително равна на височината на формичката, с която ще изрязвате кончетата, и го покрийте с прозрачно фолио. Разделете всички топки на половина (освен черната) и започнете да ги притискате една върху друга равномерно по дъното на съда, започвайки с черното тесто (най-отдолу), така че да се оформят еднакви пластове. Редувайте цветовете, така че като приключите с подреждането, да имате по 2 слоя от всеки цвят.
Покрийте съда с фолио и го оставете във фризера за 4 часа или за цяла нощ.
Извадете тестото от съда и внимателно го развийте от фолиото. Получения правоъгълник нарежете вертикално на резени с дебелина приблизително половин сантиметър. Поставете ги върху тавичка за печене, покрита с хартия за печене. Изпечете правоъгълниците на 180 градуса за 12 минути.
Веднага след като ги извадите от фурната, изрежете от всеки правоъгълник конче с помощта на резец за сладки. Работете на порции по 3, като първите две кончета изрязвайте в едната посока, а третото – в обратната посока (просто обърнете резеца на обратно). По този начин, когато ги асемблирате, завършените кончета ще изглеждат „красиви” и от двете страни, т.к. изпечените (долни) страни ще бъдат скрити.
При средното конче от всяка тройка отрежете ушите и крачетата и изрежете дупка в центъра му, където ще бъде скрит пълнежът. Може да използвате по-малка правоъгълна формичка за сладки или остър нож. Опитайте да работите бързо, т.к. когато сладките изстинат, е по-вероятно да се разтрошат. Оставете ги да изстинат върху хартията за печене, преди да ги преместите.
Асемблиране на пинята-кончетата:
Вземете първото конче и го обърнете наобратно – с долната (препечена) част нагоре. Очертайте в центъра на тялото на кончето правоъгълник с глазура, приготвена от смесените мляко и пудра захар (използвайте шприц или найлоново пликче с пробит връх) - приблизително да бъде равен на оформеното предварително джобче в средното конче.
Сложете отгоре средната сладка, така че да се залепи от глазурата, и в оформеното джобче по средата напълнете част от бонбонките M&M. Очертайте с нов слой глазура ръбчето на средната сладка и най-отгоре покрийте с третото (изрязано наобратно) конче. Оставете сладките да се втърдят за поне 30 минути, преди да ги изправите на крачетата.
Забележка: Пиня̀та (на испански: piñata) е традиционен мексикански многоцветен контейнер, направен от папие-маше, картон или глина, чиято вътрешност се пълни с разнообразни бонбони, малки плодове, хранителни продукти или играчки.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft