Затоплете водата (без да е гореща) и в нея разтворете маята. Добавете захарта и малко брашно, така че да се образува кашица. Оставете маята да шупне за 10-тина минути. През това време пресейте брашното в дълбок съд и оформете кладенче в средата му. Вътре добавете шупналата мая, солта и половината мазнина. Започнете да обърквате сместа, прибавяйки постепенно брашното отстрани и останалата мазнина. Тестото трябва да е меко и еластично. Завийте го с домакинска кърпа и оставете да втасва на топло, докато удвои обема си.
След като тестото втаса, премесете за малко и го разделете на части (с приблизително размера на голямо яйце), които оформете на топки и оставете да отдъхнат още 10-тина минути.
Нарежете топеното сирене на шайби или ивички. Всяка топка разтеглете или разточете на правоъгълник и в единия му край поставете парченце топено сирене. Завийте добре тестото около плънката, така че да се получи продълговата пуричка. Подредете пирожките в намазнена тавичка на разстояние една от друга и оставете да втасат още веднъж (30 минути са достатъчни).
Намажете ги с останалото разтопено масло и по желание поръсете със сусам, маково семе или подправки на вкус. Печете ги в загрята силна фурна до зачервяване.
Пирожки с топено сирене
20 Януари 2014
15152
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари