Пирожки с топено сирене

вход през zajenata.bg
Пирожки с топено сирене
admin
Добавена от: admin
15152
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


500 гр бяло брашно + още малко за измесването на тестото
1/2 кубче прясна мая
около 250-270 мл топла вода
1ч.л. захар
1ч.л. сол
4-5 с.л. масло + още 1-2 лъжици за намазване
1 щафетка топено сирене
 


Затоплете водата (без да е гореща) и в нея разтворете маята. Добавете захарта и малко брашно, така че да се образува кашица. Оставете маята да шупне за 10-тина минути. През това време пресейте брашното в дълбок съд и оформете кладенче в средата му. Вътре добавете шупналата мая, солта и половината мазнина. Започнете да обърквате сместа, прибавяйки постепенно брашното отстрани и останалата мазнина. Тестото трябва да е меко и еластично. Завийте го с домакинска кърпа и оставете да втасва на топло, докато удвои обема си.
След като тестото втаса, премесете за малко и го разделете на части (с приблизително размера на голямо яйце), които оформете на топки и оставете да отдъхнат още 10-тина минути. 
Нарежете топеното сирене на шайби или ивички. Всяка топка разтеглете или разточете на правоъгълник и в единия му край поставете парченце топено сирене. Завийте добре тестото около плънката, така че да се получи продълговата пуричка. Подредете пирожките в намазнена тавичка на разстояние една от друга и оставете да втасат още веднъж (30 минути са достатъчни). 
Намажете ги с останалото разтопено масло и по желание поръсете със сусам, маково семе или подправки на вкус. Печете ги в загрята силна фурна до зачервяване.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft