Приготвяне:
Омесете тесто от брашно, сварете картофи и добавете към тестото сол, жълтъци, масло, мая и топло мляко.
След това тестото се оставя на страна, малко да престои, а за това време пригответе плънката: шунката и кашкавалът нарежете на малки тухлички, подправете с черен пипер, добавете ситно нарязан магданоз и сметаната и всичко това разбъркайте добре.
След това разточете тестото така, че да го направите на правоъгълници. В средата на всеки правоъгълник поставете от плънката, така оформете пирожката. Когато направите всички пирожки, запържете в загрятото масло, докато не поруменеят от всички страни.
Сложете ги на кухненска хартия, за да попие ненужната мазнина.
Сервирайте ги докато са топли.
Съставки:
300гр шунка
300гр кашкавал
малко черен пипер
1 супена лъжица сол
30мл мляко
100гр. масло
малко магданоз
300гр картофи
250гр заквасена сметана
1 мая
4 жълтъка
600гр брашно