Пирожки- всяка минута отделена за това изкушение си струва

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пирожки- всяка минута отделена за това изкушение си струва
Пирожки- всяка минута отделена за това изкушение си струва
13762
Пирожки-  всяка минута отделена за това изкушение си струва
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Традиционната кавкаска поничка е хрупкаво и сладко изкушение, което се пържи във вряло олио и се поръсва с пудра захар. Класическото тесто за нея се прави от брашно, яйца и водка.  Ключът към рецептата е разтопеното масло, което се добавя в края на партидата. Дори на следващия ден пищните монограмни мекички остават меки и проветриви!

 

Съставки:

Пшенично брашно 250 g

захар 50 g

сол 1 щипки

Яйчен жълтък 4 бр

ракия 1 супена лъжица.

Заквасена сметана 1 супена лъжица

мая 1 ч.л.

мляко 50 мл

масло 50 g

Слънчогледово масло на вкус

Пудра захар на вкус

 

подготовка

Разтворете маята с щипка захар в топло мляко. Поставете брашното, останалата захар и сол в купа. Добавете жълтъците, маята, ракията и заквасената сметана. Омесете тестото. В момента на смесване добавете разтопеното масло. Покрийте купата с тесто и оставете за 30 минути.


Увийте тестото, разточете го на слой с дебелина 0,5 мм и нарежете на правоъгълници. Направете разрез в центъра на всеки правоъгълник и прекарайте ръба на тестото в него.


В дълбок тиган загрейте достатъчно масло за дълбоко пържене. Пържете до златисто- кафяво. Поставете готовата дървесина върху хартиена кърпа и поръсете щедро с пудра захар.

Кавкаските мекички са страхотна идея за закуска. Нарежете ги по дължина, намажете със сладко или масло, сервирайте с топло мляко или чай. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft