Писна ми да си варя макароните, затова взех една рецепта от колежката и вече само така си ги правя, всички са очаровани вкъщи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Писна ми да си варя макароните, затова взех една рецепта от колежката и вече само така си ги правя, всички са очаровани вкъщи
Писна ми да си варя макароните, затова взех една рецепта от колежката и вече само така си ги...
182518
Писна ми да си варя макароните, затова взех една рецепта от колежката и вече само така си ги правя, всички са очаровани вкъщи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Откакто започнах да правя макаронената запеканка по тази рецепта, не желая и да поглеждам друга. Всички вкъщи са очаровани от вкуса й!

Всъщност даже не мога да кажа, че рецептата е сложна и отнема часове.

 

Ето, вижте начина на приготвяне и ще се убедите сами.

400 г сварени спираловидни макарони

650 г зеленчуци:

1 глава кромид

1 тиквичка

2-3 моркова

зелен фасул

по 1 зелена и червена чушка

5-6 гъби

царевица от консерва

1/2 ч.

ч. грах от консерва

3-4 с. л. зехтин

сол и млян черен пипер на вкус

1 щипка млян джинджифил

риган и босилек на вкус

1 щипка индийско орехче

доматен сок

 

За соса бешамел:

100 г масло
1 пакет крем супа от гъби
600 мл прясно мляко

За последния етап:
200 г кашкавал
500 мл доматен сос
2 домата на шайби

1. Нарежете кромида на полумесеци, тиквичката и морковите – на кубчета, зеления фасул – на средни парченца, чушките – на едро, а гъбите – на ивици.

2. Така подготвените зеленчуци, заедно с граха и царевицата, задушете в зехтина и малко вода.

Овкусете със солчица, черно пиперче и останалите подправки. Накрая сипете и доматения сок – трябва да се получи сочна смес.

3. Пригответе соса бешамел, като разтопите маслото в тенджерка, добавите крем супата от гъби, вместо брашно, и разредите с прясното мляко.

Разбърквайте непрекъснато, за да не станат бучки. Трябва да се получи не много гъст сос.

4. Настържете кашкавала. Дъното на тавата, в която ще печете запеканката, покрийте със сос бешамел.

Следва редуване на пластове с макарони, върху тях зеленчуковата смес, отново макарони, бешамел, настърган кашкавал, зеленчукова смес и т.н.

5. Накрая полейте с доматен сос и отново с бешамел. Отгоре поръсете обилно с кашкавал. Изпечете запеканката за около 30 минути във фурна с температура 200 градуса. Ако кашкавалът отгоре започне да прегаря, покрийте ястието с фолио.

6. Малко преди изваждането отгоре бихте могли да сложите резени домати и да запечете още около 2 минути. Изглежда сложно, но не е. Опитайте веднъж и ви гарантираме, че ще повторите. Защото сами ще се убедите каква вкусотия е!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft