Писна ми да ям традиционна баница, затова реших да пробвам тази рецепта на една приятелка- трепач се оказа отвсякъде

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Писна ми да ям традиционна баница, затова реших да пробвам тази рецепта на една приятелка- трепач се оказа отвсякъде
Писна ми да ям традиционна баница, затова реших да пробвам тази рецепта на една приятелка- трепач...
105002
Писна ми да ям традиционна баница, затова реших да пробвам тази рецепта на една приятелка- трепач се оказа отвсякъде
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баница – пица е едно уникално домашно кулинарно изобретение, което отнема отрицателно време, а на трапезата имаме разкошно вкусно ястие

Няма нищо сложно в начина на приготвяне на това кулинарно изкушение 2 в 1.

 

Необходими продукти:

1 пакет листи за баница

яйца

сирене

кисело мляко

кисели краставички

гъби

маслини

топено сирене

колбас (пушено месо, сварено месо, бекон или други)

лютеница или кетчуп

майонеза

 

Начин на приготвяне:

Трябва да имате задължително яйца, сирене и кисело мляко, а останалите продукти зависят от вашите провизии в хладилника. Разпределението на продуктите също е произволно – както на вас ви харесва.

 

Ето примерно подреждане:

Слагате върху намасленото дъно на тавичката два пласта листи за баница.

После ръсите с яйца, сирене и мляко.

Слагате 2 пласта листи (ако са твърде фини) или 1 пласт, ако са по-плътни.

Мажете с лютеница или кетчуп и подреждате кисели краставички.

Слагате листи и нареждате колбас.

Отново листи – с маслини и майонеза, например.

Пак листи – разтвор яйца, сирене и мляко.

Отново листи – топено сирене и гъби.

Накрая поставяте листи и изсипвате разтвора от мляко, яйца и сирене. Може да прибавите и настърган кашкавал.

Слагате да се пече във фурната както печете баница.

Когато стане готова, няма да я обръщате, тъй като ще се изсипят многото продукти, които са подредени между листите за баница.

 

Баница – пица е действително невероятно вкусна.

Вашата баница – пица е много по-богата откъм продукти от обикновената баница.

В същото време баница – пица се приготвя много по-бързо от една обикновена пица с тесто.

А и пицата става по-суха, докато баница – пица е сочна и спокойно може да се консумира на следващия ден, ако сте я приготвили в по-голяма тава.

Да ви е сладка вкусната баница – пица!

На видеата има показани рецепти за мачкана баница и пица.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft