Писна ми от всички традиционни сладкиши, исках да направя нещо различно и много вкусно, и да докажа, че съм най- добрата в кухнята

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Писна ми от всички традиционни сладкиши, исках да направя нещо различно и много вкусно, и да докажа, че съм най- добрата в кухнята
Писна ми от всички традиционни сладкиши, исках да направя нещо различно и много вкусно, и да...
52785
Писна ми от всички традиционни сладкиши, исках да направя нещо различно и много вкусно, и да докажа, че съм най- добрата в кухнята
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази торта винаги би удивила и зарадвала вашите гости и роднини. Когато разрежете оригиналното съдържание, трудно ще повярвате, че е приготвена в домашни условия.

Торта “Старо дърво” е много семпла за приготвяне.

 

Необходими съставки:

Сметана – 1 чаша;

Захар – 2/3 чаша;

Яйце – 1 бр;

Сода (гасена с оцет) – 0.5 супена лъжица;

Брашно – 3 чаши.

 

За крема:

Сметана – 750 мл;

Захар – 1-1,5 чаши.

 

За плънката:

Сушени кайсии и стафиди – по 150 грама;

Ядки и сушени сини сливи – по 100 грама.

 

Начин на приготвяне:

  1. Пригответе плънката: Изсушените плодове накиснете във вряща вода, след това от всяка отделна съставка направете нещо като кайма – паста от ядки, паста от сушени сини сливи, паста от кайсии и паста стафиди.
  2. Трябва да се отбележи, че ако каймата стане прекалено суха, можете да я разредите с малко топла вода, за да прилича повече на конфитюр. Орехите смесете със сините сливи.
  3. Замесете тесто: яйцето го разбийте добре със захарта до еднородна смес, след това добавете сметаната, содата, гасена с оцет, и брашното. Ако е необходимо, добавете още брашно към тестото, за да стане меко.
  4. Разделете тестото на 8 топки.
  5. Всяка топка я разточете във вид на блат и сложете в нея от плънките и я завийте на руло. Трябва да имате 2 рула с плънка от сини сливи и ядки, 3 рула от стафиди и 3 рула със сушени кайсии.
  6. Загрейте фурната до 180 ° С, и запечете рулата до златист цвят.
  7. След това ги охладите и нарежете на малки парченца.
  8. От сметаната и захарта пригответе крем. Просто го разбийте с миксер или разбърквайте на ръка, докато захарта се разтвори.
  9. Вземете дълбок съд с подвижно дъно (или дълбока купа) и покрийте с фолио. Изсипете богат слой от крема, а след това поставете нарязаните парчета от рулата, залейте с още крем отгоре и така продължете да редите всички слоеве.
  10. Оставете тортата в хладилника в продължение на 8 часа, след това я обърнете, за да получите точно тази красота. Отгоре на тортата и на стените поставете цели орехи за украса.
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft