Писна ми от пържени и обикновени картофи на фурна, затова като я видях по телевизията веднага реших да пробвам тази рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Писна ми от пържени и обикновени картофи на фурна, затова като я видях по телевизията веднага реших да пробвам тази рецепта
Писна ми от пържени и обикновени картофи на фурна, затова като я видях по телевизията веднага...
373971
Писна ми от пържени и обикновени картофи на фурна, затова като я видях по телевизията веднага реших да пробвам тази рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Така се правят чудни картофи по шведски , след които няма как да не признаем кулинарните им умения

Рядко сме срещали човек, който да не обича да си похапва картофи. Ако не сме на строга нисковъглехидратна диета, картофките винаги са отличен избор за бързо и вкусно ястие.

А с една студена биричка към тях, става просто мечта.

И понеже вече са ни омръзнали прословутите пържени картофи или обикновените картофи на фурна, издирихме тази шведска рецепта. В началото се поколебахме, но след като ги приготвихме и опитахме, въобще не съжалихме. Още повече, че се правят много лесно и приятно.

 

Картофи по шведски – една лесна и страшно вкусна рецепта

Трябват ни шест средни по големина картофа, около 150 грама краве масло, четири лъжици сух пилешки бульон и няколко щипки смян черен пипер.

Първо сваряваме картофите заедно с обелките за близо двадесетина минути. После ги обелваме и ги нарязваме на филийки, дебели приблизително един сантиметър.

Взимаме един тиган и разтопяваме в него маслото, после прибавяме черния пипер и пилешкия бульон и ги оставяме на котлона, докато не получим напълно хомогенна смес от всички тях. Обикновено това отнема не повече от две минути.

Взимаме една тавичка и в нея нареждаме нарязаните картофи, които поливаме отгоре с получената смес от тигана. Тавата покриваме отгоре с фолио за печене и поставяме в загрятата предварително на 200 градуса фурна.

Печем картофите по шведски заедно с фолиото за близо половин час, след което го махаме и оставяме тази вкусотия да се запече за още десет или петнадесет минути, за да придобие апетитен златист цвят.

Тези картофи по шведски стават не само доста бързо и лесно, но са страшно вкусни. Категорично сме готови да признаем, че не само българите, но и шведите разбират от вкусни ястия. А как вървят после с една добре изстудена биричка… просто не ви е работа. Желаем добър апетит на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft