Ако къщата има фурна, трябва да има и хартия за печене . Този домакински предмет е просто незаменим, когато става въпрос за печива и всякакви ястия на фурна. Също така е полезна за екологично съхранение на храни. Много често обаче забравяме да я добавим към списъка за пазаруване. И когато тестото или месото е готово за печене, някои хора задават спешен въпрос: как да заменим хартията за печене?
Е, добре е да знаем, че не е "болка за умиране", ако в дома ни не се намира пекарска хартия. Повярвайте ми, във всяка кухня определено има страхотен заместител. Представяме на вашето внимание няколко кандидата за тази позиция.
С какво да заменим хартията за печене в кухнята
Нека да го подредим по ред: за какво служи хартията за печене? Обикновено, за да не изгорят сладкиши и други продукти. С тази задача обаче могат да се справят и други предмети от бита. Споделяме с вас списъка и малък трик накрая. И така, първо място заема:
Фолио. Ако фолиото е с високо качество, то определено няма да залепне за съда. По-малко подходящо за печене, но много по-добър за месо и зеленчуци.
Силиконова форма или мат. Бъдете готови за факта, че се загрява много, така че дъното ще се сготви по-бързо от горната част.
Тефлонова подложка. Много по-добре от силикона и е подходяща за печене, затопля се по-равномерно.
Паус за чертежи. Това е практически роднина на пергамента, но с него ще трябва да направите един трик, който ще обсъдим по-долу.
Офис хартия. Да, да, най-обикновената хартия за принтер! Вижте какво трябва да се направи с нея, за да стане подходяща за печене.
И така, да кажем, че имате под ръка само канцеларски материали. Няма нищо лошо в това! Извадете тава за печене и наредете върху нея няколко листа, които се припокриват. След това вземете синиконова четка и намажете обилно с растително масло. Маслото трябва да напои добре хартията, след което тя става подходяща за готвене върху нея на сладкиши, месо, зеленчуци и каквото душата желае.
Красотата на готвенето е, че много неща са взаимозаменяеми. Дори такова търсено нещо като пергаментова хартия. Единственото нещо, с което не бива да се шегувате е белтъчния сняг (меренг). Тези десерти наистина могат да залепнат, така че да не можете да ги отлепите. Надяваме се нашата идея да ви хареса! Споделете вашите впечатления в коментарите.