Загрейте фурната на 200°C. Сложете тигвата в голяма тавичка, объркайте парченцата с 3 с.л. зехтин, подправете на вкус и запечете в загрятата фурна, като обърнете парчетата по средата на печенето. Печете 30-40 минути, докато стане златиста и омекне.
Междувременно загрейте останалата 1 с.л. зехтин с маслото в тенджера. Прибавете нарязания лук и гответе на тих огън 10-15 минути, докато омекне наистина добре. Прибавете чесъна и гответе още 2 минути.
Прехвърлете изпечената тиква в тенджерата, заедно с бульона, и оставете да покъкри минута-две. С пасатор внимателно пюрирайте сместа до гладка консистенция. Прибавете 4 с.л. от сметаната и налейте супата в чаши (купички), като отгоре с лъжица сипвате по още малко от сметаната и завъртата, за да се получи фигурка.
Поднесете супата гореща