От посочените продукти замесете меко тесто. Може да захванете маята предварително, като я разтворите в малко от топлата вода, заедно с щипка захар, щипка сол и малко брашно. Така питата ще втаса по-бързо.
Готовото тесто завийте в кърпа и оставете да втасва. През това време пригответе плънката: сложете ситно нарязания кромид да се запържи в тиган с малко олио, след което прибавете каймата. Задушавайте 20-тина минути, като разбърквате непрекъснато с лъжица, за да се разтроши добре каймата. Дръпнете от огъня.
Втасалото тесто разделете на 14 топки (на 2 места по 7). Сплескайте първата топка и я разточете на малка кора. Намажете я с маслото. Върху нея сложете втора разточена кора и намажете отново. Повторете процедурата с всички кори, без да намазвате последната. Така оформете 2 купчини - всяка от по 7 кори.
Разточете всяка от купчините на тънка кора, по-голяма от диаметъра на тавата, в която ще печете. Поставете първата кора на дъното на намаслената тава, така че краищата й да излизат извън съда. Отгоре сложете плънката и покрийте с втората кора, като я наберете на хармоника, така че да се побере в тавата. От висящото тесто оформете усукано ръбче за питата. Отгоре намажете с останалото разтопено масло и сложете в загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути, докато питата добре се зачерви.
Пита с месо
17 Февруари 2014
9661
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари