Пита с тиквички и сирене
28 Юли 2014
16480
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Тиквичките се обелват и нарязват надлъжно на тънки филийки. Същото се повтаря със сиренето и наденицата. Кашкавалът се настъргва. Тиквичките се посоляват, потапят се в брашно, след това в разбито яйце и се изпържват с сгорещеното олио, докато се зачервят от двете страни. В дълбок огнеупорен съд се подреждат изпържените тиквички, а след това се покриват с ред сирене, ред наденица и отгоре - настърган кашкавал. Същата процедура се повтаря, докато се изразходят всички продукти, като се завършва с ред тиквички. В купа се разбиват яйцата, сметаната и млякото и сместа се излива върху тиквичките. Така приготвената пита се пече в предварително загрята фурна на 200 º C, докато се зачерви добре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари