7 ястия за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
257051

Питка за Бъдни вечер

1 кг. брашно
1,5 чаени чаши хладка вода
по четвърт лъжичка сода и сол

Брашното заедно със содата се пресява три пъти, както е по старата народна традиция. В него се прави кладенче, в което по малко се слагат солта и водата. Омесва се твърдо тесто, което трябва да се бие и премесва дълго, за да може питката да е мека, после се оформя и украсява. Пече се в силна фурна - 200 градуса, в намазана с олио тава.

1 2 3 4 5
6
7
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft