15 Декември 2012
257051
Жито с орехи и мед
Ошав за Бъдни вечер
Мед с орехи и чесън
Постни сарми
Чушки с боб
Питка за Бъдни вечер
Тиквеник
Питка за Бъдни вечер
1 кг. брашно
1,5 чаени чаши хладка вода
по четвърт лъжичка сода и сол
Брашното заедно със содата се пресява три пъти, както е по старата народна традиция. В него се прави кладенче, в което по малко се слагат солта и водата. Омесва се твърдо тесто, което трябва да се бие и премесва дълго, за да може питката да е мека, после се оформя и украсява. Пече се в силна фурна - 200 градуса, в намазана с олио тава.
Коледа идва
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари