![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Във водата се разтваря кубчето мая с лъжицата захар и се изчаква да шупне. В подходящ съд се пресява брашното и към него се прибавят киселото мляко, олиото, яйцата и солта. Замесва се тесто, добавя се маята и месенето продължава. Получава се средно меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса около час и половина до удвояване на обема. Отново се размесва и се отделя една топка за средата на тавата, която е предварително намазана с олио. Останалото тесто се разделя на две части, от които се разточват два кръга. Единият се намазва с разтопено масло. Върху него се слага другия, разточват се с точилката двата кръга за да се уголемят (не много) и отново се намазва с масло. Разточените окръжности се нарязват на 12 части (първо на четири и после всяка четвъртина на три). Всяка част се навива на кифличка и се поставят около топката в тавата. Питката се оставя на топло да втаса (около 30-40 минути). Втасалата питка се намазва с отделения жълтък, разбит с няколко капки вода. Питката се пече в предварително загратя до 250 С до готовност като се наблюдава да не се зачерви прекалено. Може и да се покрие, ако все още не е изпечена от вътре. По желание може да се поръси със сусам или мак.