В купа разтворете маята в хладката вода, като прибавите щипка сол и захар. Разделете белтъка от жълтъка на яйцето. Брашното пресейте в голяма купа и добавете към него белтъка и разтворената мая. Замесете меко тесто и го разделете на 2 топки (така че едната да е по-голяма от другата). Приготвити тава, намазана с олио, след което разточете по-голямата топка, така че да покрие дъното и малко и стените на тавата. Върху разточения лист натрошете сиренето. Разточете и другата част от тестото и покрийте с него плънката. Притиснете леко в краищата, за да се слепят двата листа тесто. Отгоре намажете питката с жълтък, нарежете на парчета и на места сложете късчета маслото. Оставете да втаса и печете на 180-200 градуса до готовност на тестото. След като извадите питката от фурната, покрийте я с чиста памучна кърпа да се задуши и я поднесете, докато е топла.
Автор: lakomnik.bg