Питки с ляхмаджун
2 Юли 2012
14139
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Продуктите за тестото се омесват на меко тесто, което се оставя да втаса за около час. През това време се приготвя плънката, като се смесват всички продукти за нея. Получава се леко водниста смес.
От тестото се разточват кръгове с диаметър около 10 см. и дебелина 0.5 см.Отгоре всяка питка се намазват хубаво със сместа и се подреждат в тавичка. Пекат се във фурна на 180 градуса, докато се зачерви от горе. Когато се извадят от фурната, се подреждат в чиния една върху друга, за да омекнат. Сервират се с нарязан червен лук, магданоз, зелена салата и лимонов сок.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари