150 гр. наденички (може и пикантни), обелени
2 чаши брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. с качул сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
6 с.л. студено безсолно масло, нарязано на малки парченца + разтопено масло за намазване
12 големи листа босилек, накълцани на ситно
1 чаша настъргано сирене Пармезан
1 чаша пълномаслено мляко, добре охладено
1/3 чаша песто от сушени домати (може да замените с 1/3 чаша фино нарязани сушени домати в зехтин)
Загрейте фурната на 220 градуса. Запечете наденичките в огнеупорен съд на умерен огън, като ги нарязвате на малки парченца, докато покафенеят. Махнете от огъня и охладете напълно.
Разбъркайте брашното, бакпулвера, содата и солта в средно голяма купа. Като използвате блендер или просто с пръсти, добавете маслото в брашнената смес, докато образува трохи с големината на фъстък. Добавете и сиренето, босилека и накрая охладената наденица с дървена лъжица. Прибавете млякото и доматеното песто (сушените домати) и внимателно размъркате, докато съставките се овлажнят. Тестото трябва да е не много хомогенно (не се притеснявайте, ако на този етап продуктите не са напълно омесени). Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и го размесете 5-6 пъти, само докато се оформи (не премесвайте прекалено). Разделете тестото на 2 еднакви парчета. Притиснете всяко парче на руло с дебелина около 2 см. Нарежете всяко руло на 4 парчета. Прехвърлете парчетата върху плоска тавичка (ненамазана или покрита с хартия за печене) . Намажете връхчетата на сконите с разтопено масло.
Печете сконите докато добият златисто-кафяв цвят, 12 до 15 минути. Оставете да изстинат върху хартията, преди да ги прехвърлите върху кухненска решетка.