Ако обичате миризмата и вкуса на пресни печива, изпечете си тези Питки-шушулки още днес!
Тази рецепта за домашни хлебчета е много проста и всеки може да я приготви, дори и без никакви готварски умения.
Ако желаете, можете да обогатите основната рецепта с любимите си съставки – семена, подправки и различни подправки. Ето основните продукти:
Питки-шушулки
Продукти:
- 1/2 кг обикновено брашно
- 300 мл вода
- кубче прясна мая или пакетче суха мая
- 1 ч.
По избор:
- семена
- едра сол
- кимион
Приготвяне:
Размийте маята в хладка вода и добавете брашното.
Посолява се и се замесва меко и еластично тесто.
Покрийте купата с тестото с памучна кърпа и оставете да втаса на топло място за час.
Снимка: pixabay
Втасалото тесто разделяме на 8 равни части – питки.
Оформяме бъдещото хлебче.
Поставяме ги в тава, покрита с хартия за печене.
Снимка: pixabay
Оставете ги да втасат така докато удвоят обема си.
Загрейте фурната на 200 градуса. В по-голяма тава се налива вода и в нея се поставя тавата с хлебчетата.
Пече се около 30 минути.
Снимка: pixabay
Снимка: pixabay
Да ви е сладко!