500 г готово тесто с мая
1 среден патладжан
3 домата (нарязани на тънки резени)
1 китка нарязан пресен босилек
200 г козе сирене или сирене моцарела (натрошава се на едри парчета)
1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер
Оставете тестото да се размрази (ако е замразявано) и го разделете на две части. От всяка оформете топка и я разточете като питка. Нарежете патладжана и го разпределете в един слой в тавата и напръскайте със зехтин. Печете 7-10 минути, като обърнете веднъж. Смесете патладжаните с доматите и босилека.
Върху всеки блат разпръснете половината плънка и едрите парчета сирене. Повдигнете краищата на блата. Печете на долната решетка на фурната 25-30 минути, докато краищата не се зачервят. Поръсете с черен пипер и пресен босилек.