Готова тънка основа за пица (около 30 см. в диаметър) или 250 гр. тесто за пица
1 чаша пресен спанак
½ пиперка, нарязана на тънко
¼ чаша нарязан червен лук
1 зрял домат, на резени
2 чаши настъргано сирене Моцарела
2 яйца
2 резена прошуто, нарязани
¼ чаша зелен лук, накълцан
Загрейте фурната на 170 градуса. Ако използвате готово тесто: набрашнете работния плот и точилката и разточете тестото до диаметър около 30 см и дебелина около 0,5 см. Леко поръсете тавичката, в която ще печете, с малко брашно или царевично брашно. Отгоре поставете основата (или разстелете тестото). Покрийте тестото със спанака, нарязаната чушка, лука, доматите и настърганото сирене (просто ги наръсете хаотично). Запечете в загрятата фурна за 10 минути. Извадете пицата. Счупете яйцата върху останалите продукти и подредете отгоре прошутото. Запечете до готовност на яйцата - около 12 минути. Оставете пицата да се охлади 5 минути, преди да разрежете. Поръсете с нарязания зелен лук.