Маята се размива с прясното мляко.
Яйцата се разбиват до пяна.
Брашното се пресява и се прави в средата му вдлъбнатина, в която се слагат солта, разбитите яйца, размитата мая и 3 с. л. растително масло.
Тестото се меси в продължение на 10 минути.
Тестото се разстила в тавичка, намазана с растително масло.
Намазва се с масло и се покрива с половината от нарязаните на филии домати.
Маринованите гъби се нарязват и се поръсват върху пицата.
Върху гъбите се поставят филетата аншоа.
Кашкавалът се настъргва на средно ренде.
Лукът се нарязва на тънки филийки.
Върху филето аншоа се поставя нарязаният лук и се поръсва с настъргания кашкавал.
Поставят се останалите парчета домат, посолява се и се поръсва с растително масло.
Пицата се пече на умерена фурна около 30 минути.
Поднася се топла.
Пица Италиана
22 Декември 2011
9457
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари